Gediz Ailesi olarak 1983 yılında, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde peynir üretimi ile lezzet yolculuğumuza başladık.
Ailemizin süt ürünleri alanındaki tecrübesi, 60 yıl önce babamızın dedesi Lütfü Gediz ile parladı. Bu tecrübenin ışığı hala bugünümüze ışık tutuyor. 1989 yılında merhum Hüseyin Gediz’in Burhaniye’de başladığı peynir yolculuğu ise bu hikayenin en temel taşı oldu. Büyük üne sahip “Keçi Topak Peynirimizin” formül mucidi olan Hüseyin Gediz, Balıkesir Körfezinde bir ilke de imza attı. Öyle ki bu peynirin taklitleri pek çok kez yapıldı. Kategorilerinde en çok aranan ürün olan Gediz Çiftliği Tulum Peyniri de hala ilk formülüyle üretiliyor. Bu çok özel formüllerin Gediz ailesi tarafından nesilden nesle aktarımı ise yıllar önce tattığınız o muhteşem peynirlerin bugün aynı lezzet ve kalitede kalmasını sağlıyor.
60 yıllık tecrübeye sahip bir aile işletmesi olan Gediz Çiftliği, dördüncü kuşak olan Gıda Mühendisi İdris Gökhan Gediz, kardeşi Endüstri Mühendisi Gamze Gediz ve anneleri Seval Gediz tarafından işletiliyor. Üretimden satışa, pazarlamadan müşteri ilişkilerine her alan aile tarafından yürütülüyor. Yılların verdiği tecrübeyi yeni nesil teknoloji ve eğitimlerle birleştiren Gediz Çiftliği, sağlıklı ve lezzetli gıdaya ulaşmanız için en kolay yolu bir tık kadar yakınınıza getiriyor.
Burhaniye yaylalarından üretim tesisimize ulaşan sütler, üretim aşamasına kabul edilmeden önce gıda mühendislerimiz tarafından laboratuvar ortamında gerekli kimyasal analizlere tabi tutulur. Kimyasal analizler sonucunda üretime uygun olarak kabul edilen sütler önce klarifikasyon sonra da pastörizasyon aşamalarından geçerek üretimi yapılacak peynir ve yoğurtlarımız için istenilen bölümlere alınır. Üretim aşamalarında teknolojiyi ve tecrübemizi birleştirerek geleneksel tadımızdan hiçbir ödün vermeden yaylalardan gelen sütlerimiz işlenir.
Gediz güvencesi kapsamında ürünlerimiz sofralarınıza ulaşıncaya kadar her aşamada strelizasyon ve tüm hijyen standartları uygulanır.
Sürekli gelişen üretim teknolojilerini nesilden nesile aktarılan tecrübemiz ve eğitimlerimizle birleştirerek yeni üretim tesisimizi; gelişen ve değişen dünya standartları doğrultusunda ve gıda güvenliği kapsamında ISO 22000:2018, ISO 9001:2015; ISO 14001:2015 ve ISO 45001:2018 şartlarına uygun hale getirerek belgelendirdik.